A SIMPLE KEY FOR طرز تهیه غذا برای بیماران سرطانی UNVEILED

A Simple Key For طرز تهیه غذا برای بیماران سرطانی Unveiled

A Simple Key For طرز تهیه غذا برای بیماران سرطانی Unveiled

Blog Article

در شیمی درمانی سرطان از مواد شیمیایی و دارویی جهت تداخل با مراحل چرخه سلولی بخصوص مراحل مرتبط با سنتز و همانند سازی سلول های تومور استفاده می شود.

اگر اشتهایی برای خوردن غذا ندارید از شیر برای درست کردن انواع پودینگ ،شیربرنج و اسموتی خانگی استفاده کنید. ماست یونانی بخورید، ماست یونانی دو برابر ماست معمولی پروتئین دارد. اگر انواع میوه را با ماست یونانی میل کنید یک وعده غذای کامل نوش جان کرده‌اید.

ترکیب با تغذیه سالم: شیرینی‌جات را به عنوان بخشی از تغذیه سالم خود مصرف کنید.

در صورت عدم دریافت پروتئین کافی، دوران بهبودی پس از بیماری طولانی‌تر شده و می‌تواند مقاومت در برابر عفونت را نیز کاهش دهد. افراد مبتلا به سرطان اغلب پس از جراحی، شیمی درمانی یا پرتودرمانی بیشتر از حد معمول نیاز به پروتئین دارند.

جهت این بیماران کلیه غذا‌ها یا مواد غذایی مجاز قابل استفاده در وعده صبحانه مانند نان معمولی یا سبوس دار، پنیر، شیربرنج، حلیم، سیب زمینی و تخم مرغ آبپز، حلوا شکری، فرنی، سبزیجات، شله زرد، ژله، شیر، چای و عسل، عدسی، انواع سوپ‌ها و... 

در این گونه موارد سالاد بلغور گندم با زیتون و گوجه‌فرنگی و پیاز قرمز و یا خوراکی‌هایی با شیرینی طبیعی مثل خرما بخورید.

یکی دیگر از عوارض شیمی درمانی در دوره سرطان کم اشتهایی و بی علاقه شدن به خوردن غذاهای مختلف است. اگر شما در این دوره نسبت به گوشت قرمز بی‌علاقه شده‌اید و تمایلی برای خوردن آن دارید بهتر است به جایگزین‌های مقوی برای گوشت قرمز فکر کنید. برای این منظور بهترین غذاها برای بیماران سرطانی مواردی به جز گوشت قرمز است؛ ماهی بخورید، تخم‌مرغ و پنیر هم برای شما مفید هستند.

مطابق آخرین مقالات منتشر شده جهت بیماران کووید-۱۹ بهترین رژیم غذایی، رژیم غذایی نرم، پرپروتئین و پرکالری است. در صورت استفاده از رژیم‌های مایعات صاف و کامل پیشنهاد می‌شود پس از حداکثر ۲ روز رژیم غذایی بیمار به رژیم نرم تغییر یابد و قوام غذای دریافتی بر حسب تحمل بیمار به تدریج سفت‌تر شود.

نقش ویتامین‌ها و موادمعدنی به عنوان یکی از ارکان تغزیه در طول شیمی درمانی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک نودل و جوجه ؛ غذای کم‌کالری و سالم به سبک آشپزی ژاپنی

برای بهبود تغذیه در طول شیمی درمانی، مصرف انواع میوه و سبزیجات که منابع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها هستند، توصیه می‌شود.

بدن به مقادیر کمی ویتامین و مواد معدنی برای عملکرد صحیح، به ویژه در طی شیمی درمانی نیاز دارد. علاوه بر این، دوز برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ممکن است اثرات شیمی درمانی و پرتودرمانی را کاهش دهد.

غذاهای سردتر یا خنک‌تر غذای بیمار به علت این‌که بوی کمتری دارند، معمولا باعث تهوع نمی‌شوند.

غذاهای مورد علاقه بهتر است در هر زمانی از روز مصرف شوند.

Report this page